Χρήσιμες συμβουλές

Επιλογή κουφωμάτων

Ενδιαφέρεστε για κουφώματα;

Εάν χτίζεται ή ανακαινίζεται την κατοικία ή τον επαγγελματικό σας χώρο, καλό είναι να γνωρίζεται ότι η επιλογή του κατασκευαστή των κουφωμάτων είναι από τα σημαντικότερα θέματα που πρέπει να προσέξετε σε σχέση με άλλες εργασίες διότι εάν δεν γίνει σωστή μελέτη, κατασκευή και προπαντός τοποθέτηση των κουφωμάτων είναι δύσκολο και αρκετά δαπανηρό να επιδιορθωθεί αργότερα.

Για αυτόν τον λόγο, θα πρέπει να γίνει μια σωστή επιλογή του κατασκευαστή, αφού προηγουμένως τον επισκεφτείτε την έκθεσή του για να έχετε εικόνα για το επίπεδο της οργάνωσης του. Θα πρέπει να σας ενημερώσει πλήρως για τα προϊόντα του και τις εφαρμογές του, να πάρετε πληροφορίες από προηγούμενους πελάτες για την συνέπεια του, αν έχουν μείνει ευχαριστημένοι από την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει τόσο κατά την πώληση των προϊόντων της αλλά και μετά την πώληση.

Σήμερα στην Ελληνική αγορά υπάρχουν αρκετές εταιρείες με υψηλό επίπεδο εξοπλισμού και οργάνωσης που παρακολουθούν τις εξελίξεις της αγοράς και βελτιώνουν συνεχώς τα προϊόντα τους αλλά και της παρεχόμενες υπηρεσίες τους. Επίσης οι ποίο πολλές από αυτές διαθέτουν σύστημα διαχείρισης της ποιότητας ISO 9001 ή ISO 9002 καθώς και πιστοποιημένα κατά CE προϊόντα.

Εξίσου σημαντικό είναι οι τεχνικοί σύμβουλοι πωλήσεων να δίνουν σαφείς και αξιόπιστες συμβουλές και λύσεις για την αποφυγή κατασκευαστών ή λειτουργικών λαθών. Μπορούν σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα, τον διακοσμητή αλλά και ακόμα και με τον ιδιοκτήτη να δώσουν λύσεις λειτουργικές που θα δώσουν ένα άρτιο τεχνολογικό αλλά και αισθητικό αποτέλεσμα.

Καλέστε τον τεχνικό σύμβουλο πωλήσεων να έρθει επιτόπου στο έργο και να κάνει επιμέτρηση ο ίδιος τα κουφώματα που θέλετε να παραγγείλετε. είτε το κάθε κούφωμα με σχολαστικότητα ως προς την λειτουργικότητα του ( Μονόφυλλο, Δίφυλλο, Συρόμενο κλπ) αλλά και τα πρόσθετα αξεσουάρ που πρέπει να ενσωματωθούν.(Ρολά, κουνουπιέρες, αρμοκάλυπτρα κλπ). Κατόπιν θα σας γίνει μια μελέτη και προσφορά.

Υπάρχουν κάποια κριτήρια που σας δίνουν την πρώτη εικόνα της εταιρείας που σας κάνει την προσφορά όπως: ο χρόνος ανταπόκρισης από την ημέρα της επιμέτρησης δηλαδή εάν κάποιος έκανε την επιμέτρηση και σας παρέδωσε την προσφορά μετά από 15 ημέρες, πρέπει να αξιολογηθεί ως καθυστέρηση ανταπόκρισης. Ο μέσος χρόνος για την παράδοση προσφοράς πρέπει να είναι 2-3 ημέρες, όσο και δουλειά να έχει ο κατασκευαστής.

Ένα άλλο κριτήριο είναι η εμφάνιση της προσφοράς ως προς την ποιότητα των πληροφοριών που παρέχει αλλά και το περιεχόμενο της αναλυτικά. Δηλαδή δεν μπορεί η προσφορά να μην περιέχει πληροφορίες αναλυτικά για το κούφωμα που πρόκειται να αγοράσετε όπως την σειρά, το χρώμα, τις διαστάσεις, τις τεχνικές προδιαγραφές των στοιχείων του κουφώματος και όλα αυτά δεν μπορεί να εμφανίζονται γραμμένα σε μια Α4 χειρόγραφα αλλά θα πρέπει να υπάρχει φάκελος με την προσφορά αναλυτικά, ενημερωτικό φυλλάδιο και πιστοποιητικά. Τότε μόνο μπορείτε να εκτιμήσετε τις προσφορές που θα συγκεντρώσετε διότι θα μπορείτε να συγκρίνεται ομοειδή προϊόντα ως προς την κατασκευή αλλά και το διαστασολόγιο.

Έχει παρατηρηθεί στη αγορά κάποιες εταιρείες που δεν κάνουν επιμέτρηση και κάνουν προσφορά κατά προσέγγιση με διαστάσεις που δίνει ο πελάτης να δίνουν τιμές από χαμηλότερες κλίμακες τιμοκαταλόγου σε φάρδος και ύψος ώστε να είναι οι πλέον ανταγωνιστικοί στις τιμές, και όταν του καλούν για επιμέτρηση των κουφωμάτων και αφού έχει γίνει η βεβαίωση της παραγγελίας με υπογραφή εντύπων και προκαταβολή τότε τους λένε ότι τα κουφώματα σας είναι μεγαλύτερα από την αρχική εκτίμηση και προκύπτει ια οικονομική διαφορά τέτοια που πριν το κλείσιμο της δουλείας θα ήταν στα ίδια επίπεδα τιμών με άλλους κατασκευαστές.

Σημαντικό για την αποφυγή περιορισμών στην επιλογή σας είναι να κάνετε την έρευνα αγοράς έγκαιρα και να καλέσετε την εταιρεία που επιλέξατε να κατασκευάσει τα κουφώματα σας αμέσως μετά τον κτίστη και πριν αρχίσουν οι σοβάδες και οι ηλεκτρουδραυλικές εργασίες. Σύμφωνα με τις διατομές που θα επιλέξετε ο τεχνικός σύμβουλος πωλήσεων θα προτείνει τι ψευτόκασες πρέπει να τοποθετηθούν. Προτείνετε οι ψευτόκασες να είναι γαλβανισμένες .

Στο σημείο αυτό μπορείτε να επιβεβαιώσετε την παραγγελία με την εταιρεία που έχετε επιλέξει. Η επιβεβαίωση της παραγγελίας θα πρέπει να περιέχει την αναλυτική προσφορά με τα είδη αναλυτικά και τις τεχνικές προδιαγραφές τους, τον χρόνο παράδοσης, τον τρόπο πληρωμής και ότι άλλο έχετε συμφωνήσει να υπάρχει γραπτώς στην «Βεβαίωση Παραγγελίας» ή το «Ιδιωτικό συμφωνητικό» και να υπογραφεί και από τις δύο μεριές.

Back to list